Wat moeten we dan aan?

Jullie komen bij ons foto’s maken en die foto’s komen aan de muur of worden neergezet om de komende jaren naar te kijken. Wat moeten we dan aan? Die vraag krijgen wij steeds vaker vandaar deze blog. Deze tips kun je gebruiken bij het uitzoeken van de perfecte kleding voor jullie fotoshoot.

Kies voor meer kleur
Gaan we niet voor een kleur? Nee, in lang vervlogen tijden was het inderdaad het idee dat iedereen dezelfde kleur moest dragen, zoals een wit shirt en een matching spijkerbroek. Nu kiezen we voor een paar kleuren die passen in een kleurenpalet.

Kijk naar je interieur
Hou je van felle kleuren? Natuurtinten? De foto’s komen in het interieur ; aan de muur of in de kast. Het is dan verstandig om te kijken naar het kleurenschema van jullie huis.

Vergeet accesoires niet
Vergeet niet de accessoires. Voeg ze toe aan je outfit. Voor heren kan dat een stropdas zijn, maar ook een pet, hoed of een riem. En voor de dames natuurlijk helemaal los met sierraden. En voor de kinderen? Denk eens aan een leuke muts, sjaal of een gave haar klip.

Beperk patronen
Bedenk goed dat, hoe leuk patronen ook zijn, ze afleiden van het uiteindelijke beeld. Las je voor een patroon kiest zorg er dan voor dat niet iedereen een patroon in zijn kleding heeft. Less is more.

Plan vooruit
Zodra jullie de fotoshoot hebben geboekt, is het tijd om te bedenken welke kleding jullie aan gaan doen. Misschien denk je gelijk aan een bepaald kledingstuk dat past bij de kinderen of die ene jurk. Wacht niet tot het laatste moment. Het zou vervelend zijn als de kleding niet past, vies is of kapot is.

Zeg nee tegen tekens, symbolen en afbeeldingen
Een lekkere grote Mickey Mouse op het shirt van jullie kind? Bedenk goed dat, net als bij patronen, dit soort dingen op shirts behoorlijk kunnen storen

Vermijd alleen witte of zwarte kleding
Een wit overhemd is natuurlijk heel mooi, maar de kans dat je wegvalt tegen de achtergrond is groot. Hierrdoor kunnen details ook minder goed zichtbaar zijn. Hetzelfde geldt ook voor alleen zwarte kleding.

Texturen zijn je vriend
Textuur, textuur en nog eens textuur. In foto’s is er niets mooiers dan het zien van verschillende texturen en lagen. Zoals sjaals of riemen deze geven iets meer aan de foto mee.

Denk aan je achtergrond
Houd rekening met de achtergrond. Stem af met de fotograaf welke achtergrond jullie willen. pas vervolgens julie kleding hierop aan.

Denk klassiek
Deze foto’s zullen waarschijnlijk voor de komende jaren te zien zijn in jullie huis. Door eenvoudige, klassieke kleding te kiezen zorg je voor een tijdloze uitstraling .

Neem een extra set kleding mee
Als laatste tip wil ik jullie aanraden om een extra set kleding mee te nemen.

Meer ideeën of voorbeelden nodig? Bekijk onze inspiratie op pinterest. Daar vinden jullie veel meer voorbeelden, om voor de fotoshoot tot een juiste kledingkeuze te komen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

facebookpinteresttwittersubscribecontact